Trots en liten yta är det möjligt att få med mycket information på en penna. På så sätt är det en perfekt produkt att använda när ni vill marknadsföra ut ert namn och skapa intresse bland potentiella kunder.

När ni planerar att beställa pennor med tryck till ert företag, organisation eller förening ska ni noga tänka över vilken information ni vill ha med på pennan. Er logga och namn är självklara delar som ska synas tydligt på pennan, men det finns gott om plats för mer än så.

Gör det lätt för kunden att ta kontakt med er genom att skriva ut telefonnummer, e-postadress eller webbadress. Framförallt adressen till er webbplats är bra att ha med. Där kan kunden få mer information om er verksamhet och ta reda på hur de lättast kommer i kontakt med er.

Men för att överhuvudtaget få kunden att surfa in på er webbsida eller överväga att ta kontakt med er måste ni fånga deras intresse. Skriv ut ett budskap på pennan för att göra det tydligt vad er verksamhet går ut på och vad det är ni erbjuder era kunder. När kunden använder och tittar på pennan ska det framgå vad det är ni sysslar med, och om det inte framgår i ert företagsnamn eller genom loggan så är ett budskap bra att ha med. Det kan vara en slogan, om ni har en sådan, eller några få ord som beskriver inriktningen på er verksamhet.

Budskapet bör vara kort och slagkraftigt. Det får plats förvånansvärt mycket text på en penna, men ju mer information du väljer att ha med, desto mindre blir texten och därmed kan den bli svår att läsa.

Även var texten placeras på pennan avgör hur tydligt den syns. Den text ni tycker det är viktigast att kunden tittar på bör vara på den del av pennan som riktas upp mot användaren när den ligger i handen.