Pennor har ett bäst före datum. Bläcket torkar lite med tiden, därför bör ni inte beställa för många reklampennor på en gång. Ha koll på hur många ni gör av med för att vara säkra på att pennorna ni delar ut till era kunder är fräscha.

I lobbyn och i era mötesrum. På mässor och events. Till anställda och kunder. Det finns mängder av platser och tillfällen där ni kan dela ut era företagspennor, och det kan vara svårt att förutse hur många ni kommer att göra av med de första månaderna efter att ni beställt dem. Men ni bör försöka avgöra hur många ni faktiskt kommer att dela ut.

Pennor är en färskvara. Med tiden börjar bläcket torka ut och skrivkvaliteten försämras. Därför bör ni inte beställa för många på en och samma gång.

Vi rekommenderar att ni beställer den mängd reklampennor som ni tror att ni kommer att göra er av med under de kommande nio månaderna. Under den tidsperioden finns det ingen risk att pennorna torkar samtidigt som volymen blir så stor att ni får till ett bra pris hos leverantören.

Ta en titt i kalendern: har ni några större möten planerade framöver? Ska någon iväg på en mässa? Under tillfällen då ni träffar potentiella kunder ska ni vara generösa med att dela ut era företagspennor, så ta höjd för det när ni räknar på er beställning. Dessutom bör alla som besöker ert kontor få med sig en penna.

När ni tagit emot pennorna finns det ett par åtgärder ni kan vidta för att undvika att de torkar ut:

  • Låt pennorna ligga kvar i förpackningen. Ta bara fram en mindre mängd åt gången och fyll endast på vid behov. Det kan också vara en bra idé att inte ha pennor på för många platser i era lokaler, då minskar ni risken att pennor blir liggande.
  • Undvik att ha dem i direkt solljus. Värmen torkar snabbt ut dem.