Utbudet på reklampennor är enormt stort. Genom att kombinera typ av penna med stil och design kan ni skapa en penna som är helt unik för just er och som matchar ert varumärke.

Det stora urvalet kan kanske få det att kännas överväldigande att bestämma sig för hur er penna ska se ut och hur mycket pengar det är värt att lägga på den. Ofta står valet mellan kvalitet och pris, men om ni gör medvetna val kan ni få stor utdelning för pengarna.

Innan ni gör er beställning bör ni tänka efter ordentligt och ställa er själva några frågor.

Hur ska ni använda pennan?

Ska ni ge bort pennor med tryck till anställda och kunder för att visa dem er uppskattning? I så fall bör ni välja en exklusivare modell som känns påkostad. Eller ska pennorna endast användas i marknadsföringssyfte, med mål att få ut så många som möjligt till potentiella kunder? Då kan ni välja en billigare variant.

Är hållbarhet viktigt för ert företag?

Det finns en mängd ekologiska pennor att välja mellan, så om hållbarhet är viktigt för ert företag, organisation eller förening bör ni välja en sådan. Det sänder ut positiva signaler mot kunden.

Vilka färger associeras med er verksamhet?

Eftersom pennan kan vara en del av er marknadsföring och ett medel för att locka till er potentiella kunder, så bör den göra tydligt vad det är ni gör. Färger kan förmedla tydliga budskap eftersom vi ofta associerar dem till olika saker. Tänk på att färgen ni väljer ska fungera fint ihop med er logga.

Hur mycket text vill ni ha med på pennan?

Det går att få plats med mycket information på en reklampenna. Er logga och företagsnamn är det viktigaste att ha med och de ska vara tydliga. Fundera på om det finns något budskap ni också kan ta med för att göra det tydligt för potentiella kunder vad det är ni erbjuder dem.