I en värld som blir allt mer digital bör det ju vara så att pennor är omodernt och på väg ut. Men tvärtom är vi idag mer intresserad än någonsin av att använda pennor med hög kvalitet. Det ökade intresset märks också på utbudet, det finns många olika slags pennor som alla är anpassade för olika ändamål.

Det finns en stor mängd olika slags pennor med lika många egenskaper som passar för flera användningsområden. Blyerts- och stiftpennor för skoleleverna som vill kunna sudda ut det som blir fel. Bläck-, kulspets- och gelpennor för dig som vill göra snabba anteckningar på kontoret, under mötet eller som fyller inköpslistan med matvaror. Highlighters, markers och märkpennor för studenten som sitter med berget av studiematerial. Tuschpennor och färgpennor för de konstnärligt lagda. Och reservoarpennor och kalligrafipennor för de som textar vackert.

Hög kvalitet efterfrågad

Att skriva för hand kan verka omodernt i en värld som blir allt mer digital, men pennan befinner sig just nu i en guldålder. I stort sett alla använder sig av pennor på något sätt, i olika utsträckning. Allt fler ställer högre krav och letar efter skrivinstrument och pennor med hög kvalitet och goda skrivegenskaper. Därför växer webbutiker som penstore.se ständigt och utökas hela tiden med nya och spännande produkter. Du som gillar pennor kan botanisera i evigheter.

Pennor finns också i alla prisklasser. Till exempel kan du köpa en funktionell kulspetspenna för fem kronor eller en lyxig premiumvariant som kostar flera tusen. De har samma funktion, men om du är ute efter ett bättre resultat, en skönare skrivupplevelse och dessutom vill kunna imponera på andra med en penna med snygg design och finish, kan det vara värt att gå upp i pris. Pennan kan vara en statussymbol och det är många som är villiga att betala med för bättre kvalitet.